Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Logo Woodchuck terraskachels

Woodchuck S - Terraskachel met vierzijdig glas

Kampvuur achter glas in tuinkachel

De Woodchuck S is ontworpen als een "kampvuur achter glas" met rondom zicht op de vlammen. De wind heeft geen invloed en kleding en haren blijven fris. Het gezellige en warme vuur is zichtbaar door het glas aan vier zijden. Door het hittebestendig keramisch glas heb je enkel de leuke effecten van het vuur: gezelligheid en warmte, zonder de rook. De weinige rook die overblijft, wordt op 3 meter hoogte afgevoerd door de kachelpijp. Het houtvuur straalt warmte op zithoogte.

Houtkachel voor buiten met zuiver glas

De Woodchuck S houtkachel is ontworpen met het oog op zuiver glas. De luchtstromen worden intern gestuurd opdat de roetaanslag op het glas minimaal is. Zo blijft het glas lang helder en worden licht en warmte optimaal uitgestraald. En heb je minder kuiswerk. Uiteraard gebruik je hiervoor zuiver en droog hout !


Zuivere verbranding, minder uitstoot

De Woodchuck S is een tuinkachel met een gesloten verbranding met een hoge efficiëntie. Daardoor is hij zuinig in houtverbruik en is de uitstoot veel zuiverder dan open verbrandingen zoals vuurkorven en vuurschalen. Bij correct gebruik, is de rook uit de schoorsteen transparant en zonder de scherpe geur van slecht verbrand hout!

Duurzaam design van terraskachel

De Woodchuck S is een strak ontworpen buitenkachel uitgevoerd in 3 mm weervast cortenstaal. Cortenstaal gaat tot 8x langer mee dan gewoon staal en geeft de kachel een robust en tijdloze uitstraling. De scharnieren van de kacheldeur zijn verborgen. De bediening van de kacheldeur en luchtregeling is minimalistisch afgewerkt. De sokkel is uniek!

Het weervast cortenstaal roest oppervlakkig tot een mooie oranje-rode kleur en zal daarna lang zijn dikte én sterkte behouden. Onder invloed van zon, regen en stookgedrag krijg je een uniek kleurenspel dat met de tijd verandert.

Woodchuck tuinkachel met houtvuur en glas rondom

Modulaire opbouw zijpanelen

De Woodchuck S is verkrijgbaar in 4 varianten: 1-zijdig, 2-zijdig, 3-zijdig of 4-zijdig glas. De kachel is altijd met een glazen deur uitgevoerd. De 3 andere panelen kunnen naar wens met glas of "blind" gekozen worden. Door het modulaire ontwerp kan je de panelen zelf verhangen. Zo maak je bijvoorbeeld een hoekkachel of een doorkijkkachel. Bovendien kan je de panelen naar buiten kantelen om eenvoudig het glas te reinigen.


Vaste of mobiele houtkachel

De Woodchuck S staat op 4 stevige stelvoeten. Zo zet je hem mooi recht op elke ondergrond.

Als je van plan bent de kachel vaak te verplaatsen, neem dan de mobiele optie met 4 zwenkwielen (2 met rem) onzichtbaar opgesteld onder een verhoogde cover.

De Woodchuck S is een oerdegelijke terraskachel, ontworpen om de tand des tijds te doorstaan. Ondanks zijn grootte heeft hij een laag zwaartepunt en staat hij stevig op de grond, ook bij hevige wind.

Inclusief vuurvaste stenen, asbak, 2x schoorsteen en regenkap.

De Woodchuck S terraskachel met een vaste voet of met een mobiele voet

Specificaties van de buitenkachel

Materiaal: Corten staal, vuurvaste steen, hittebestendig glas

Gewicht: 120-130 kg afhankelijk van de configuratie

Afmetingen kachel lxbxh:

met vaste voet: 52x52x104 cm

  • Hoogte met schoorsteen: 297 cm
  • Hoogte glas boven de grond: 54 tot 95 cm

met mobiele voet: 52x52x110 cm,

  • Hoogte met schoorsteen: 303 cm
  • Hoogte glas boven de grond: 60 tot 101 cm

Vuurvaste bodem

Vuurvaste tegels zorgt voor het warm houden van het vuur. Ze sluiten mooi aan met de kachelbehuizing en vormen een kommetje waarin de gloeiende kolen liggen. Tussen de vuurvaste tegels zitten luchtspleten voor de primaire beluchting van het houtvuur. De regelbare primaire beluchting zorgt voor zuurstof onder het vuur en een vlotte start van het vuur. Als het vuur op temperatuur is kan de primaire beluchting gesloten worden.


Woodchuck S - bediening van tuinkachel in cortenstaal

Bediening

Aan de voorzijde van de WOODCHUCK S tuinkachel zitten 2 hendels die niet heet worden. Handschoenen zijn niet nodig.

De ene hendel regelt de primaire luchttoevoer. De andere hendel opent de deur van de kachel.


Afwerking

De WOODCHUCK S terraskachel is volledig uitgevoerd in weervast cortenstaal. Bij ons is zelfs de schoorsteen (rookkanaal) 100% cortenstaal !

De afwerking van het plaatwerk is met grote zorg uitgevoerd voor een recht en strak resultaat.

De scharnieren van de deur zijn verborgen voor een strakke look.


Woodchuck S tuinkachel met 1 dicht en 1 open paneel

Zijpaneel met glas of blind

De terraskachel Woodchuck S is altijd uitgevoerd met glazen deur. De overige 3 zijpanelen van de kachel kunnen met glas of "blind" (zonder glas) gekozen worden.

Het glazen zijpaneel geeft een zicht van circa 30x40 cm op het vuur. Het 4 mm keramisch glas beschermt de omgeving tegen rondvliegende vonken en kan temperaturen tot 750 °C weerstaan. De zijpanelen met glas kan je naar buiten kantelen over een kleine hoek, mocht je het glas willen wassen.

Het blind zijpaneel is dubbelwandig bestaande uit 2 cortenstalen panelen met daartussen een isolatie mat. Zo heb je geen hitteschild nodig en wordt de buitenzijde niet te heet. De buitenste plaat is strak afgewerkt in 1 stuk van 3 mm cortenstaal.

Logo Woodchuck terraskachels

Langaard 11
3221 Nieuwrode
T. +32 16 53 53 08
E. info@woodchuck.be

Woodchuck rookvrije en rookarme terraskachels, tuinkachels en houtkachels voor buiten.

Hartverwarmende buitenmomenten !