Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Logo Woodchuck terraskachels
  • by:
  • 11 April 2021
  • Leestijd: 2 min.

Chauffage de terrasse à bois ou feu ouvert?


a vérifier: L'homme moderne veut apprécier et se détendre, de préférence avec d'autres. De nos jours, à cause de Covid-19, nous rencontrons des amis et de la famille à l'extérieur. Mais le temps imprévisible dans les pays bas a souvent moins de températures idéales. Si le soir tombe, la température peut chier de manière spectaculaire. Les appareils de chauffage de la terrasse offrent une solution et sont disponibles en fonction de nombreux types de carburant: gaz, charbon, bois, éthanol, électricité.

Hout is hiervan de meest tot de verbeelding sprekende brandstof. Houtvuur geeft een volle, goudgele vlam. Houtverbranding is de originele antropogene warmtebron. Het vuur spreekt ons oerinstinct aan. Je kan er uren naar kijken. Houtvuur verwarmt lichaam EN geest!

Meestal stookt men hout buiten in een vuurkorf of vuurschaal. Dit zijn weliswaar eenvoudig en goedkope constructies maar de open verbranding is ongecontroleerd en verre van volledig. Bovendien heeft de wind vrij spel. De rook irriteert de ogen en kleding gaat stinken.

Terraskachels, in alle vormen en maten, bieden een oplossing tegen de rook. Eenvoudige, open terrashaarden kunnen de rook verminderen op windarme dagen of op beschutte locaties. Gesloten terraskachels gaan een stap verder en sluiten het vuur volledig op zodat de verbranding gecontroleerd kan gebeuren. Een gesloten verbranding bereikt hogere temperaturen waardoor ook de uitstoot vermindert. Bij het gebruik van droog hout is er zelfs geen zichtbare rook meer !

 

Daarnaast zijn tuinkachels inherent veiliger dan open vuren in vuurschalen of vuurkorven. Het vuur kan niet ontsnappen uit de gesloten bodem van een tuinkachel. Een compleet gesloten tuinkachel gaat een stap verder: door het glas kunnen er geen brandende gensters uit het vuur springen. De omgeving en ondergrond is beschermd tegen rondspringende vonken.

Een andere voordeel van een tuinhaard tegenover een vuurkorf of vuurschaal is de hoogte van het vuur. Bij een vuurkorf of vuurschaal staat het vuur op de grond en verwarmt vooral de benen. Bij een tuinhaard bevindt het vuur zich doorgaans op (zit-)hoogte zodat ook het lichaam meer warmte-straling ontvangt. De voet van een tuinkachel wordt niet warm zodat deze geen schade brengt aan de ondergrond.

Deel dit bericht

Logo Woodchuck terraskachels

Langaard 11
3221 Nieuwrode
T. +32 16 53 53 08
E. info@woodchuck.be

Poêles d \'éxterieur sans fumée de Woodchuck, chauffage de jardin et poêles à bois.

Le feu de camp sans fumée!